FR NL EN
FR NL EN
AGENDA

VERTONING VAN LE PLEIN PAYS

EmpreinteS, het Art et marges museum en het Cultureel Centrum Bruegel slaan de handen in elkaar om u de vertoning van Le Plein Pays, de film van Antoine Boutet, voor te stellen. Een film die het werk, het denken en de figuur van Jean-Marie Massou bekend heeft gemaakt.
De vertoning wordt gevolgd door een discussie onder leiding van Sylvie Traisnel (EmpreinteS) met Patrick Leboutte (specialist documentaire film, filmcriticus en essayist), Coline De Reymaeker (kunsthistorica gespecialiseerd in Art Brut, waarnemend directeur van het Art et marges museum), Thibault Leonardis ( verantwoordelijk voor de collectie van het Art et marges museum en verkenner van outsider muziek).
Een man leeft al dertig jaar in afzondering in een bos in Frankrijk. Hij graaft in zijn eentje diepe ondergrondse galerijen en versiert ze met archaïsche gravures. Zij moeten weerstand bieden aan de aangekondigde planetaire catastrofe en door hun helderziende boodschappen de toekomstige bewoners verlichten. De film vertelt over deze ervaring aan de rand van de moderne maatschappij, getroffen door menselijke ellende en het definitieve verlies van een perfecte wereld... Een documentaire film van Antoine Boutet, Frankrijk, 2009, 58 min. (in het FR)

Deuren open: 19u30; vertoning: 20u00 | gratis | Adres: Bruegel Cultuurcentrum (polyvalente zaal) - 1F, rue des Renards - 1000 Brussel (5 minuten wandelen van het Art et marges museum).

FLASHDAY

Bent u ontroostbaar over het komende einde van de tentoonstelling PHOTO | BRUT BXL JEAN-MARIE MASSOU? Droomt u ervan een stukje van dit profetische universum bij u te houden? INDY VOET, van de tattooshop PURPLE SUN, heeft MASSOU's alfabet van vormen omgezet in een reeks flashes die hij in de tentoonstelling zelf zal tatoeëren!

Geen reservering, kom, kies, laat je tatoeëren.
+/- 80€/flash, contante betaling ter plaatse | gratis toegang tot het museum voor mensen die zich komen laten tatoeëren.

GROEP EN GELEID BEZOEK

VISUEEL GEHANDICAPTE BEZOEKERS

(enkel in het FR) Onze FR gidsen zijn opgeleid in audio-beschrijving, dus neem contact met ons op voor een bezoek op maat: alix.hubermont@artetmarges.be

Volwassenen en hoger onderwijs

Eerst de werken ontdekken om daarna de kunstenaar en zijn creatieve context te leren kennen, dat is de benadering die de aangepaste geleide bezoeken vooropzetten in functie van de groep en ook toegankelijk voor een kwetsbaar publiek.

Meer informatie

Kinderen en adolescenten

Schoolbezoeken of buitenschoolse activiteiten, vanaf 4 jaar, in functie van de deelnemers (leeftijd, niveau en soort onderwijs...) en van de context van het bezoek. Pedagogisch materiaal aangepast aan iedere tentoonstelling zal de blik verruimen van de allerjongsten (kleuterklassen, basisschool) en bij de rondleidingen voor adolescenten zal er volop interactie zijn.

Meer informatie

Vier de verjaardag van uw kind in het museum

Dankzij het Art et marges museum kan uw kind een originele verjaardag beleven! Op een speelse en toffe manier de kunstwerken van het museum ontdekken, met creatieve workshops op het programma.

Meer informatie